Onderzocht: inzet van formatieve asssessment door docenten in het hbo

Door: Simone Kooij (onderwijsadviseur Hogeschool Rotterdam)

Dat formatieve assessment een positief effect kan hebben op het leren van studenten, weten we inmiddels. Tegelijkertijd vragen we ons af hoeveel van deze inzichten al in het hbo in de praktijk worden gebracht. In haar masterthesis heeft Diana van Leeuwen (Onderwijswetenschappen, Universiteit Utrecht) geprobeerd hier meer helderheid in te geven. Welke strategieën van formatieve assessment gebruiken docenten in het hbo, en welke verklaringen geven zij voor dit wel of niet gebruiken van deze strategieën? Onder formatieve assessment verstaan we: strategieën om studenten inzicht te geven in hun huidige niveau, het verwachte niveau en hoe het gat daartussen te dichten

Lees hier een korte overview van het onderzoek.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s